Kā padarīt vistas gaļu sulīgu? Krējumā ceptas filejas gatavošanas noslēpums

Vistas gaļa ir ļoti veselīgs diētisks produkts. Tomēr ne visiem patīk šāda veida gaļa, jo gatavošanas laikā tā kļūst sausa. Var, protams, izmantot marinādes, bet nereti tam paiet daudz laika.

Aicinām pagatavot vistas krūtiņas krējumā, kas padarīs gaļu sulīgu, garšīgu un mīkstu. Un garšvielas, kas veido krēmīgo mērci, piešķirs filejai ļoti pikantu, bagātīgu un savdabīgu garšu.

Krējumā cepta vistas fileja

Sastāvdaļas:

  • Vistas fileja
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 3-4 ēdamkarotes rīvēti konservēti tomāti
  • 1/2 citrona
  • 100 g saldais krējums ar tauku saturu vismaz 20%
  • 2-3 kartupeļi dekorēšanai
  • 100 g cietā siera
  • 1 ēdamkarote  eļļa
  • 1 sīpols
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

1 Nomazgā vistas krūtiņas fileju un notīra. Ierīvē vistu ar samaltu ķiploku, pievieno sāli un piparus.

2 Cepšanai jāizvēlas trauks ar augstām malām – panna vai kastrolis. Ieeļļojiet trauku ar augu eļļu, ielieciet tajā vistas krūtiņu un aizpildiet brīvo vietu ar sasmalcinātiem sīpoliem.

3 Vistu aplej ar saldo krējumu, tam vajadzētu nedaudz apklāt sīpolus.

4 Pievieno vistai sulu no pus citrona.

5 Pievieno rīvētus konservētus tomātus. Ja jums nepatīk tomāti, varat tos nepievienot.

6 Kartupeļus sagriež ripiņās un kārto ap vistas fileju. Šī ir piedeva vistas gaļai: krējumā cepti kartupeļi ļoti labi sader ar mājputnu gaļu.

Lasi arī: 6 lietas, kas palīdzēs padarīt zobus tik baltus kā reklāmā

Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem uz 30 minūtēm. Pēc tam sarīvē sieru un pēc 30 minūšu cepšanas apkaisa trauku. Cep vēl apmēram 15 minūtes, līdz siers ir zeltaini brūns.

Diezgan ātri un ļoti garšīgi! Šī ēdiena priekšrocība ir tā, ka garnīrs tiek pagatavots kopā ar pašu gaļu. Šis gardums ir jāēd karsts, jo pēc atdzesēšanas vista zaudē savu garšu.

 

COMMENTS

Leave a Comment